OBVESTILO ZA SVOJCE IN OSTALE OBISKOVALCE (NOVI POGOJI Z DNE 6.9.2021)

08. 09. 2021

Spoštovani,

v skladu z novim vladnim Odlokom o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja (PCT) za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2, ki je začel veljati z dnem 6.9.2021, obveščamo vse obiskovalce Doma počitka Mengeš in Enote Trzin, da ste dolžni  ob obisku izpolnjevati pogoj PCT. Pogoj prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja je izpolnjen, če osebe razpolagajo z enim od spodaj navedenih dokazil:

  • z dokazilom o negativnem rezultatu testa PCR, ki ni starejši od 72 ur od odvzema brisa, ali hitrega testa (HAG), ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa;
  • z digitalnim Covid potrdilom EU v digitalni ali papirnati obliki;
  • z dokazilom o polnem cepljenju zoper COVID 19;
  • prebolevniki z dokazilom o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od deset dni, vendar ni starejši od 240 dni.

Prosimo, da dokazilo ob obisku predložite v recepciji.

Glede na epidemiološko sliko v Sloveniji  vas še naprej prosimo za sodelovanje  ter k doslednemu upoštevanju ukrepov in priporočil za preprečevanje tveganja prenosa virusa SARS-Cov-2.

Na obisk se odpravite le, če ste zdravi. Ob tem pa upoštevajte navodila pristojnih organov, nosite zaščitno masko in bodite pozorni na medsebojno razdaljo.

Priporočamo, da se družite na svežem zraku na dvorišču doma oziroma vrtu. V notranjosti Doma pa dosledno upoštevajte naša navodila in se zadržujte  le v sobi pri vaših sorodnikih oziroma prijateljih.

Hvala za vaše razumevanje in ostanite zdravi.

Ekipa DPM in Enote Trzin.