Obvestilo svojcem (1.2.2021)

01. 02. 2021

O poteku cepljenja stanovalcev in zaposlenih v Domu počitka Mengeš

V enotah Mengeš in Trzin je večina stanovalcev, ki še niso preboleli COVID-19, prejela drugi odmerek cepiva. Stanovalci se počutijo dobro, stranskih učinkov večinoma nismo zaznali.

Jemanje brisov zaposlenim poteka po protokolu; če je izvid pozitiven, je zaposleni izločen iz delovnega procesa.

 

Protokol obiskov

Ker v Enoti Trzin od zaključka leta 2020, v Enoti Mengeš pa od 11. 1. 2021 nismo zabeležili nove okužbe pri stanovalcih, smo protokol obiskovanja stanovalcev nekoliko spremenili.

Obiske je še vedno treba najavljati. Na obisk lahko pride ena zdrava oseba na dan, z izjemo, ko gre za skupno gospodinjstvo (zakonca). Obiski se izvajajo od 9.00 do 16.00 ure.

Ob prihodu bodo obiskovalci morali tudi v bodoče najprej podpisati izjavo o epidemiološkem stanju ter izmeriti vročino. Čas obiska je omejen na 1 uro. Stanovalci, ki bivajo v svojih sobah, lahko obiske sprejemajo v svojih sobah. V sobah imajo obiske tudi stanovalci, ki so nepomični in potrebujejo pomoč pri izvajanju obiska.

Stanovalci in obiskovalci morajo ves čas obiska po priporočilih NIJZ obvezno nositi kirurško masko, ki ustreza varnostnim zaščitnim pogojem. Stanovalec in svojec morata pri obisku upoštevati fizično razdaljo 1,5 m oziroma obstoječo postavitev stolov.

Zaradi splošne slabe epidemiološke slike v Sloveniji stanovalcem odsvetujemo izhode v trgovino, banko, pošto oziroma v vse javne prostore.

 

Ekipa Doma počitka Mengeš in Enote Trzin