OBVESTILO OBISKOVALCEM (16.11.2021)

16. 11. 2021

Spoštovani obiskovalci,

obveščamo vas, da je v Domu počitka Mengeš prišlo do okužbe z virusom SARS-CoV-2 pri treh zaposlenih. Pri stanovalcih trenutno nismo zabeležili okužbe.

Okužbo smo zabeležili tudi v Enoti Trzin, in sicer pri enem stanovalcu.

Z željo, da čim bolj zamejimo oziroma preprečimo vdor virusa v dom, vas prosimo, da še nadalje upoštevate vsa navodila in priporočila za preprečevanje in zajezitev okužb z virusom SARS-CoV-2, in sicer:

  • Obiske omejite na čim krajši čas, tj. 30 minut.
  • Na obiske naj prihaja ena zdrava oseba, ki mora izpolnjevati pogoj PCT.
  • Če ste bili v visoko tveganem stiku z osebo, pri kateri je bila potrjena okužba z virusom SARS-CoV-2, na obisk ne prihajajte.
  • Ponovno poudarjamo, da je treba ob obisku nositi zaščitno kirurško masko, in sicer ves čas obiska. Maska mora biti pravilno nameščena, kar pomeni, da mora pokrivati tudi nos. Priporočamo zaščitno masko FFP2, zlasti če obisk poteka v sobi. Maske iz blaga niso dovoljene.
  • Redno si razkužujte roke in ohranjajte primerno fizično razdaljo (1,5 m).
  • Za vzdrževanje stikov uporabljajte tudi videopovezave.

Obiskovalce vljudno prosimo, da upoštevate navedene  zaščitne ukrepe. V nasprotnem primeru bomo primorani obisk omejiti ali prekiniti.  

Stanovalcem zaradi slabe epidemiološke slike odsvetujemo obisk v trgovini ali drugih javnih prostorih.

Vse obiskovalce prosimo, da vsa navodila spoštujete in se jih držite, saj bomo le s skupnimi močmi uspeli preprečiti nadaljnje širjenje okužb.

Lepo vas pozdravljamo in vam želimo vse dobro.

Ekipa Doma počitka Mengeš in Enote Trzin