O domu

Skrb za kakovost

Ponosni smo, da je podjetje Bureau Veritas Certifikation Slovenija Domu počitka Mengeš in enoti Doma v Trzinu podelilo certifikat kakovosti E-qalin za institucionalno varstvo starejših ter pomoč posamezniku in družini na domu.

V Domu počitka Mengeš smo model E-qalin začeli uvajati v letu 2012, ko smo uvedli številne izboljšave, med drugim večjo vključenost stanovalcev in izvajalcev v načrtovanje zadovoljevanja potreb in njihovo izvajanje, boljšo informiranost ter povezanost med zaposlenimi in izboljšano timsko delo.

Po poti modela E-qalin stopamo v želji, da stanovalcem doma, uporabnikom naših storitev ter zaposlenim zagotovimo optimalne pogoje bivanja oziroma dela.  

Vsa izobraževanje smo opravili pri Firis Imperl&Co.

E-QALIN

Vseevropski model E-qalin je model kakovosti prirejen za domove za starejše. Stremi k izboljšanju kakovosti storitev in s tem k višji kvaliteti življenja stanovalcev. Pri modelu E-qalin so v projekt vključene vse skupine deležnikov: stanovalci, zaposleni, svojci in širše okolje. Vsak od deležnikov vnese v projekt svoj vidik, kar omogoča celosten vpogled in relevantne spremembe.

Model E-qalin ustanovi omogoča, da sama načrtuje spremembe, ki jih bo uvedla. Pri tem trenutnega stanja ne zavrača v celoti, temveč zaposlenim nudi čas, da skrbno pretehtajo obstoječe stanje, ohranijo, kar je dobrega in si začrtajo potrebne spremembe.

Gre za krog brez konca, saj izboljšave niso nikoli dokončne, temveč vedno dopuščajo možnost izboljšav.

Opisani pristop ne pomeni samo višje kakovosti storitev za uporabnike, temveč dodatno motivira tudi zaposlene. Ker vključuje vse hierarhične ravni v organizaciji, nudi tudi oporo vodstvu pri zagotavljanju kakovosti in izpopolnjevanju kakovosti storitev. Zaposlene stimulira k razmišljanju o kakovosti dela, krepi timski duh in omogoča tudi mednarodno primerljivost slovenskih ustanov z ustanovami v tujini.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih

OK